Wat is haptotherapie?
Haptotherapie is een complementaire vorm van therapie, gebaseerd op de menswetenschap haptonomie. Deze wetenschap bestudeert de wetmatigheden van het menselijk gevoelsleven en menselijk contact. De haptonomie ziet de mens als één geheel, waarbij in het bijzonder wordt gekeken naar de contacten tussen mensen.

Bij haptotherapie wordt gekeken naar jouw hulpvraag, hoe de hulpvraag is ontstaan, wat jij al kan en wat bij kunt leren om deze vraag zelf aan te pakken. Een essentieel deel van de therapie is de positieve werking van (aan)geraakt worden. Ook wordt de link naar jouw eigen relaties met anderen doorlopend gelegd.

Klik hier voor een kort filmpje over haptonomie en haptotherapie.

Hoe ziet een behandeltraject er uit?
Eerst hebben we een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek bespreken we of haptotherapie iets voor jou en jouw hulpvraag is. Als we besluiten door te gaan, stuur ik je een intakeformulier.
Dan starten we met 3 sessies waarin we jouw hulpvraag uitwerken. In de daaropvolgende sessie stellen we samen een behandelplan op.
De vervolgsessies worden aan de hand van het behandelplan opgepakt. Het totaal aantal sessies is afhankelijk van de hulpvraag (je kunt hierbij denken aan 7 -11 sessies).

Een sessie bestaat uit een gesprek, aangevuld met een ervaringsgerichte oefening. Een onderdeel van de oefening kan zijn dat ik je op een affectieve manier aanraak op de rug. Dit betekent dat ik je fysiek aanraak en je ook gevoelsmatig kan raken. Zo ontdekken we samen jouw manier van doen, jouw grenzen en wat deze betekenen voor jouw hulpvraag.   

Je kunt altijd contact opnemen om te overleggen of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Copyright Haptotherapie Baron